La nostra història i la del nostre projecte comença fa 6 anys amb la creació del meu centre de ioga anterior, ViuVida. Allà oferia classes de diferents estils de ioga, teràpia personal i diferents disciplines del món de les arts escèniques (dansa, trapezi, teatre). Tot i que aleshores no ho sabíem, ViuViuda va ser la llavor de Food & Yoga, el que va permetre que Food & Yoga esdevingués una realitat.

 

Fa 3 anys el Pepe va arribar al centre buscant equilibrar la seva part més racional i estructurada amb la pràctica del ioga i, a més del ioga, em va trobar a mi. Es va incorporar al projecte i sovint parlàvem de com les persones que venien a les classes moltes vegades es quedaven xerrant després, coneixent-se, creant poc a poc una petita comunitat…, se sentien a gust a l’espai, aquelles persones volien més.

 

ViuVida va tancar les seves portes al gener de 2017 i després d’un temps de reflexió i silenci necessari, de respectar el cicle natural d’inici i final de tot el que està viu, d’avaluar què havia funcionat i què no, vam començar a gestar la idea de Food & Yoga. Un any i mig després aquí estem, a la nostra nova casa, il·lusionats i amb moltes ganes de seguir oferint el que millor sabem fer.

 

Estem fermament convençuts que el ioga és una eina que ajuda moltíssim a connectar-se amb un mateix. Quan això passa som també capaços de connectar-nos amb tot el que ens envolta i d’observar la vida des d’una altra mirada, una més serena, tranquil·la i conscient.

 

Per nosaltres, l’expressió corporal en les arts escèniques (la dansa, el teatre, el trapezi…) són disciplines que et posen en contacte amb el cos, fan que el sentis i t’arrelen des d’una vessant creativa, sensual i artística. En una societat tan mental com la nostra, on cada vegada ens allunyem més de la natura i de nosaltres mateixos, aquest retornar al cos, aquesta connexió, ens sembla essencial.

 

I perquè creiem que només amb un coneixement real i profund de nosaltres mateixos podem viure d’acord amb les nostres necessitats i els nostres desitjos i, per tant, ser més feliços, incorporem, també, diferents teràpies i eines de treball personal perquè aquesta transformació interna sigui transcendent i genuïna.

 

El que pretenem amb el nostre projecte i la nostra feina és ajudar les persones a gestionar el seu dia a dia, que es coneguin millor, que estiguin més presents i se sentin en equilibri. I ens semblava que una eina important per aconseguir-ho és l’alimentació, que és essencial pel benestar de les persones. Per això hem volgut oferir, també, un espai on poder trobar-se, reunir-se, parlar i alimentar-se saludablement, nodrir-se amb plats senzills i plens de sabor. Apostem per una dieta vegetariana, no només perquè nosaltres haguem experimentat canvis molt positius en la nostra salut en incorporar-la, sinó també perquè és amable i respectuosa amb els nostres cossos i amb la terra.

 

El nostre desig al final és simple: oferir un espai on les persones se sentin acollides, escoltades i cuidades; un espai on les persones se sentin a gust; un espai acollidor, un petit oasi dins del ritme frenètic de la ciutat; un espai on inspirar-nos, construir i avançar junts cap al canvi.

 

Benvinguts/des,

 

 

Marta i Pepe